IJs maken met ijsmachine

Wat is een ijsmachine?

Een ijsmachine is een keukenmachine waarmee je ijs kunt maken. Het is mogelijk om diverse soorten ijs te bereiden in een ijsmachine. IJsmachines bestaan uit een vrieselement en een mechanisme om te roeren. Er zijn twee soorten ijsmachines die je kunt aanschaffen. Zo kun je ijs maken met een ijsmachine die een ingebouwd vrieselement heeft, maar het is ook mogelijk dat je ijs gaat maken met een ijsmachine zonder ingebouwd vrieselement. Hierbij moet je het vrieselement eerst bevriezen in de diepvriezer alvorens je het ijs kunt maken.

IJs maken met een ijsmachine

Ga je ijs maken met een ijsmachine dan doe je dit op een vaste manier. Je mengt eerst de ingrediënten voor het ijs, welke je eventueel eerst kunt bereiden en koelen. Vervolgens giet je alle ingrediënten in de koelcontainer. De wand van de koelcontainer is letterlijk ijskoud, waardoor een laagje van het ijsmengsel aan zal vriezen. IJs maken met een ijsmachine is vrij eenvoudig, want dit is al het werk al. Het roermechanisme zal vervolgens het laagje weer van de rand schrapen, waardoor er nieuw ijs aan zal vriezen. Het ijs dat je kunt maken met een ijsmachine heeft ongeveer dertig tot zestig minuten nodig om geheel bereid te zijn. Kort gezegd kan ijs maken met een ijsmachine omschreven worden als het gelijktijdig mengen en koelen van alle ingrediënten.

IJs maken met ijsmachine: ijsmachines kopen

Wil je zelf ijs maken met een ijsmachine, dan heb je uiteraard nog wel een ijsmachine nodig. Deze kun je in veel (web)winkels kopen, waaronder op Bol.com. Onderstaand een greep uit het assortiment ijsmachines. Ga met je muis op de afbeelding staan voor prijsinformatie van de betreffende ijsmachine.

ijsmachine tristar ijsmachine philips ijsmachine magimix ijsmachine krups

Wat kost een ijsmachine?

Wil je zelf ijs maken met ijsmachine, en heb je nog geen ijsmachine, dan zul je deze dus eerst aan moeten schaffen. IJsmachines zijn verkrijgbaar tegen een uiteenlopende prijs. Zo zijn er ijsmachines die je kunt kopen voor twee tot drie tientjes, maar er zijn ook ijsmachines die dik honderd euro kosten. Voor ijs maken met een ijsmachine geldt dus dat je het qua kosten zo gek kunt maken als je zelf wilt.

IJs maken met ijsmachine: soorten ijs

IJs maken met een ijsmachine kan resulteren in veel soorten ijs. Dit kun je instellen op je ijsmachine. Een standaard ijsmachine kan schepijs en sorbetijs maken. Er zijn ook ijsmachines waarmee je ander ijs kunt maken, bijvoorbeeld softijs en yoghurtijs. Voor elke ijsliefhebber is er dus wel ijs te maken met een ijsmachine. Zo maak je bijvoorbeeld in een handomdraai ananasijs, citroenijs of yoghurtijs met een ijsmachine.

2 comments

Trackback e pingback

  1. Maak zelf je eigen ijsjes Vele leuke artikelen
    [...] ijsboer ijs te kopen, maar wist je dat het betrekkelijk eenvoudig is om je eigen ijs te maken? Je …
  2. Wil jij ook zelf ijsjes maken? - Punt.info
    [...] ijsje kopen, maar het is toch veel leuker om zelf ijs te maken? Zelf ijs maken kan zowel zonder …

Leave a Reply