Ananasijs maken

Zoet, fris en fruitig. Zo kun je de smaak van een ananas typeren. Buiten dat ananas enorm lekker is, is het ook nog eens hartstikke gezond. Een prima ingrediënt dus om eens ijs mee te maken. Daarom vind je hier een aantal ananasijs recepten om zelf te maken! Ga je ananasijs maken, zorg er dan wel voor dat je een rijpe ananas hebt. Een ananas is rijp als je de middelste bladeren bovenop makkelijk los kunt trekken en als je een sterke ananasgeur ruikt. Als je zachtjes in de ananas knijpt, moet hij een beetje indeuken. Heb je dit in handen, dan heb je de perfecte ananas gevonden voor ananasijs maken!

Zelf ananasijs maken met recept #1

ananasijs-makenOm het ananasijs uit dit recept te maken, heb je een ijsmachine nodig.

 • 500 milliliter vanilleyoghurt
 • 150 gram ananas
 • 125 gram kristalsuiker
 • 2 eiwitten

Klop de eiwitten stijf. Klop de yoghurt en de suiker door elkaar. Pureer de ananas in een keukenmachine en voeg dit toe aan de yoghurt. Roer dit goed door elkaar. Voeg daarna de opgeklopte eiwitten toe en roer het nogmaals goed door elkaar. Laat het mengsel drie kwartier draaien in de ijsmachine. Je bent nu klaar met ananasijs maken en kunt smullen van het heerlijk zoete resultaat.

Zelf ananasijs maken met recept #2

Wil je ananasijs maken op een andere manier, dan kun je het onderstaande recept gebruiken. Voor dit ananasijs recept heb je overigens geen ijsmachine nodig. Daardoor duurt het maken van ananasijs wel iets langer dan normaal. Het resultaat is er echter niet minder lekker door!

 • 1 ananas
 • 250 milliliter kokosmelk
 • 2 eetlepels honing

Maak de ananas schoon en snijd hem in plakken. Leg de ananasplakken minimaal acht uur in de vriezer, zodat ze goed bevroren zijn. Doe de bevroren plakken in een keukenmachine met de melk en de honing. Mix dit geruime tijd goed door, zodat je heerlijk en romig ananasijs krijgt. Na het ananasijs maken zul je proeven hoe lekker dit recept is!

Zelf ananasijs maken met recept #3

recept-ananasijsHoud je van sorbetijs, dan is dit een recept voor ananasijs dat je echt uit moet proberen. Je hebt overigens wel een ijsmachine nodig voor het ananasijs maken volgens dit recept.

 • 1800 milliliter water
 • 350 gram ananas
 • 100 gram kristalsuiker
 • 1 limoen

Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in stukken. Pers de limoen uit. Doe het water en de suiker in een pan, breng dit aan de kook en blijf roeren tot de suiker geheel is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Je bent nu al een heel eind op weg met ananasijs maken. Doe ondertussen de ananas met het sap van de limoen in een keukenmachine en pureer dit. Duw de ananaspuree door een fijne zeef heen. Roer dit daarna door de afkoelde siroop en meng het geheel goed door. Doe het geheel in een ijsmachine en laat die bevriezen volgens de aanwijzingen van de ijsmachine.

Leave a Reply