Bananenijs maken

Bananen hebben een heerlijke, zoete smaak waar je eindeloos van kunt blijven genieten. Het mooie is dat bananen gedurende het hele jaar verkrijgbaar zijn, dus mocht je binnenkort bananenijs maken, dan kan dat op elk willekeurig moment. Zelf bananenijs maken kan zowel met als zonder ijsmachine. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een Philips ijsmachine, maar heb je deze niet dan is dat ook geen probleem.

Zelf bananenijs maken

Je kunt redelijk eenvoudig zelf bananenijs maken. Of je nu een ijsmachine hebt of niet, dat maakt niet uit. Onderstaand vind je twee recepten die je kunt gebruiken om bananenijs te maken. Voor het ene recept heb je niet veel meer nodig dan een paar bananen, het andere recept vraagt wat meer ingrediënten. Eén ding is echter hetzelfde bij beide recepten: het eindresultaat van bananenijs maken is meer dan smakelijk.

bananenijs-maken

Bananenijs maken zonder ijsmachine

Wil je graag genieten van smakelijk bananenijs en heb je geen ijsmachine? Dan kun je het onderstaande recept voor bananenijs maken volgen. Je haalt per bolletje ijs één banaan in huis. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes banaan minimaal een nacht in de vriezer. Zijn de plakjes goed bevroren, dan kun je ze in een blender tot een egaal mengsel pulseren. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het mengsel gladder te maken. Op deze manier heb je binnen no time zelf bananenijs gemaakt.

Bananenijs maken met ijsmachine

Wil je zelf bananenijs maken en beschik je over een ijsmachine, haal dan de onderstaande ingrediënten in huis:

  • 150 milliliter volle melk
  • 75 milliliter slagroom
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 0,5 zakje vanillesuiker

Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de basterdsuiker toe en roer dit voorzichtig door. Voeg daarna de melk en de slagroom toe en roer nogmaals voorzichtig door. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat deze zo’n 25 minuten draaien. Nu ben je klaar met bananenijs maken en kun je het resultaat proeven!

Probeer ook één van onze andere recepten, bijvoorbeeld die voor aardbeienijs of fruit ijsjes.

 

 

2 comments

    • admin

Trackback e pingback

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply