Fruit ijsjes maken

Fruit ijsjes maken is een leuke bezigheid met een lekker, eetbaar resultaat. Wil je zelf fruit ijsjes maken, dan heb je hier talloze mogelijkheden voor: banaan, aardbei, peer, ananas, mango, druiven, pruimen, mandarijn, kiwi et cetera. Je kunt zelfs combinaties maken tussen diverse soorten fruit bij het fruit ijsjes maken. Zo maak je lekkere én gezonde ijsjes.

Fruit ijsjes maken met kiwi

Vind je de verfrissende smaak van kiwi’s ook zo lekker, dan kun je dit fruitstuk kiezen voor fruit ijsjes maken. Fruit ijsjes maken met kiwi is erg makkelijk, het kost je ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Daarna heb je alleen heel wat geduld nodig terwijl de fruit ijsjes in de vriezer staan.

  • 6 kiwi’s
  • 100 milliliter water
  • 80 gram suiker
  • sap van 1 limoen
ijsvormpjes-blauw

heb je nog geen ijsvormpjes, bestel deze dan bij bol.com

Verhit het water in een pan en roer hier de suiker door tot alle suiker is opgelost. Laat het suikerwater vervolgens afkoelen. Neem twee van de kiwi’s, schil deze en snijd ze in kleine blokjes. Schil vervolgens de overige vier kiwi’s en pureer deze samen met het suikerwater en het limoensap met een staafmixer of blender. Roer vervolgens de stukjes kiwi door de kiwi puree en vul zes ijsvormpjes met het mengsel. Zet de fruit ijsjes met kiwi minimaal vijf uur in de vriezer om hard te worden. Zo simpel is fruit ijsjes maken: gedaan in een handomdraai.

Fruit ijsjes maken met sinaasappel

Sinaasappelsap is heerlijk, gewone sinaasappels ook. Maar ook fruit ijsjes maken met sinaasappel levert een heerlijk resultaat op. Wil je fruit ijsjes maken met sinaasappel, volg dan het onderstaande recept en je wordt smakelijk beloond.

  • 3 sinaasappels
  • 100 milliliter water
  • 80 gram suiker

Doe het water in een pan en verhit dit. Voeg de suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost. Laat vervolgens het suikerwater afkoelen. Pers ondertussen de sinaasappels uit. Voeg het sinaasappelsap toe aan het suikerwater. Vul zes ijsvormpjes met het mengsel en zet dit minimaal vijf uur in de vriezer zodat de fruit ijsjes lekker hard worden. Na het fruit ijsjes maken kun je dus al snel genieten van de heerlijke frisse smaak van sinaasappel!

Fruit ijsjes maken met watermeloen

Houd je van de zoete smaak van watermeloen en ben je gek op ijs? Dan is fruit ijsjes maken met watermeloen zeker iets voor jou. Neem één watermeloen, snijd deze in een paar stukken en verwijder de schil. Verwijder ook de pitjes. Snijd de watermeloen vervolgens in kleinere stukken en pureer deze met de keukenmachine. Doe het mengsel in een vergiet en vang het sap op. Giet het sap over in de ijsvormpjes en laat de fruit ijsjes minimaal vijf uur hard worden in de vriezer. In de tussentijd kun je natuurlijk gerust nog andere fruit ijsjes maken met één van de andere smaken!

Overige recepten voor fruit ijsjes maken

Wil je zelf perenijs maken of geef je de voorkeur aan aardbeienijs? Wij hebben er recepten voor. Bekijk het recept voor zelf perenijs maken of het recept voor aardbeien ijs maken. Mis je nog bepaalde recepten voor fruit ijsjes maken? Laat hieronder dan een reactie achter en wie weet voegen we een lekker recept toe voor jouw favoriete fruitsoort! Maar in de tussentijd: veel plezier gewenst met zelf fruit ijsjes maken.

Leave a Reply