Mango sorbetijs

Sorbetijs is ijs dat gemaakt wordt zonder melk of room, van alleen vruchten en suiker. Hierdoor zitten er relatief weinig calorieën in het ijs, waardoor het in veel gevallen een gezondere keuze is dan bijvoorbeeld slagroomijs. Mango sorbetijs kun je op verschillende manieren maken, bijvoorbeeld met een ijsmachine of zonder een ijsmachine. Hier vind je enkele recepten om zelf mango sorbetijs te maken.

mangoMango sorbetijs recept #1

  • 1 mango
  • 200 milliliter water
  • 100 gram fijne suiker
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel tequila

Schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine stukjes. Doe de mangostukjes met alle overige ingrediënten in een keukenmachine en pureer dit. Schep de mangopuree vervolgens in een bak en laat het minstens een paar uur bevriezen in de vriezer. Heb je een ijsmachine dan kun je het in de ijsmachine draaien tot er een smakelijk mango sorbetijs ontstaat.

Mango sorbetijs recept #2

  • 1 doosje mangoblokjes, bevroren
  • ½ citroen, zonder schil
  • 3 eetlepels water

Doe de mangoblokjes, de citroen en het water in een blender en mix dit goed door. Blijf net zo lang mixen tot je een mooi geheel hebt. Je mango sorbetijs is direct klaar om lekker van te genieten. Wil je variëren met dit recept, dan kun je er ook voor kiezen om een half doosjes mangoblokjes te nemen en een passievrucht. Lekker tropisch!

Bekijk ook onze andere recepten voor ijsjes!

Leave a Reply