Perenijs zelf maken

Perenijs zelf maken is heel erg leuk om te doen en je houdt er nog lekker ijs aan over ook. Een goed rijpe peer is zacht, zoet en sappig en daarom bij uitstek geschikt om een lekker ijsje van te maken. Je kunt in feite elke soort peer gebruiken voor perenijs zelf maken. Bekende peren zijn Doyenné du Comice en Conference. Deze kunt u prima gebruiken bij perenijs zelf maken.

Ingrediënten voor perenijs zelf maken

Haal het volgende in huis als je zelf perenijs gaat maken

  • 300 gram rijpe peren, geschild en zonder klokhuis;
  • 200 milliliter halfvolle melk;
  • 200 milliliter slagroom;
  • 130 gram fijne kristalsuiker;
  • 1 eierdooier;
  • sap van 1 citroen.perenijs-zelf-maken

Hoe het perenijs zelf maken?

Als je perenijs zelf wilt maken, dan moet je als eerste de peren in blokjes snijden. Doe dit niet te nauwkeurig, want je gaat ze zo pureren. Heb je de blokjes, pureer deze dan met een staafmixer. Voeg hieraan de eierdooier, de suiker en het citroensap toe. Meng dit met de staafmixer goed door elkaar. Voeg vervolgens de melk en de slagroom toe en laat dit geheel nog even mengen. Dit mengen is erg belangrijk bij perenijs zelf maken. Pak daarna je ijsmachine en giet het mengsel hierin. Laat de ijsmachine drie kwartier draaien om het mengsel te bevriezen, zodat het perenijs goed koud kan worden.

Perenijs zelf maken zonder ijsmachine

Heb je geen ijsmachine in huis, ook dan kun je zelf perenijs maken. Je kunt het mengsel dan gewoon bevriezen in de vriezer. Het duurt dan wel wat langer, maar je eindigt alsnog met verfrissend ijs met de zoete smaak van rijpe peren. Je volgt alle stappen, zoals hierboven aangegeven, maar vervolgens neem je een bak (bijvoorbeeld een lege ijsbak) waarin je het mengsel giet. Zet het in de vriezer en roer het elk uur even goed door. Afhankelijk van je vriezer duurt het een aantal uren voor het perenijs klaar is voor consumptie.

Leave a Reply