Waterijsjes maken

Waterijsjes maken is erg makkelijk om te doen, en een waterijsje smaakt heerlijk op een warme zomerdag. Om zelf waterijsjes te maken, heb je in ieder geval ijsvormpjes nodig. Vervolgens kun je van de waterijsjes maken wat je zelf wilt. Kies je eigen ingrediënten, bepaal je eigen smaak en creëer je eigen waterijsjes. Lekker en ook nog eens gezond!

Zelf waterijsjes maken

Wil je zelf waterijsjes maken, dan kun je dit heel eenvoudig doen met water en limonadesiroop. Uiteraard heb je ook ijsvormpjes nodig, waarmee je het ijsje vorm kunt geven. Om waterijsjes te maken, moet je als eerste limonadesiroop hebben in een smaak die jij lekker vindt. Deze limonadesiroop meng je met kraanwater totdat je de smaak van de siroop lekker vindt. Dit is namelijk ook hoe je waterijsje uiteindelijk zal gaan smaken. Giet de limonadesiroop vervolgens in het ijsvormpje en zet dit in de vriezer. Waterijsjes maken vergt wel enig geduld, want nu moet het ijsje zeker vier tot acht uur in de vriezer staan en soms zelfs nog langer.Zelf ijsjes maken

Waterijsjes maken: drie kleuren waterijsje maken

De welbekende Raket is al jarenlang het meest verkochte ijsje in Nederland. Het is echter ook mogelijk om je eigen Raket te maken. En dit is helemaal niet moeilijk, je hebt alleen wat geduld nodig. Wat je nodig hebt, is drie soorten limonadesiroop, bijvoorbeeld aardbeienlimonadesiroop, sinaasappellimonadesiroop en frambozenlimonadesiroop. Wat je vervolgens doet, is één van de smaken limonadesiroop mengen met kraanwater tot je de smaak lekker vindt. Om de waterijsjes in drie kleuren te maken, moet je eerst één van de kleuren laten bevriezen. Giet dus een derde van het ijsvormpje vol met limonadesiroop en laat dit zo’n vier tot acht uur hard worden in de vriezer. Afhankelijk van je vriezer kan het ook zo zijn dat de waterijsjes langer nodig hebben om hard te worden. Vervolgens kun je één van de andere kleuren er bovenop gieten en dit ook weer hard laten worden in de vriezer. Daarna kun je de laatste laag toevoegen, en vervolgens heb je zelf een aantal drie kleuren waterijsjes weten te maken.

Waterijsjes maken van vruchtensap

Waterijsjes maken kan ook van vruchtensap. Hiervoor heb je uiteraard vruchtensap nodig, in een willekeurige smaak die je lekker vindt. Je schenkt het vruchtensap in de ijsvormpjes en zet het in de vriezer zodat het kan bevriezen. Om waterijsjes te maken van vruchtensap is geduld wederom een vereiste. Laat het waterijsje goed hard worden, om optimaal te kunnen genieten van de heerlijke frisse smaak van het vruchtensap. Weet je bijvoorbeeld vandaag al dat het morgen een warme dag gaat worden, dan kun je prima de waterijsjes al van te voren maken.

Waterijsjes maken: overige mogelijkheden

Wil je waterijsjes maken, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Lees gerust de onderstaande lijst maar eens door en kijk of je één van deze ideeën wilt gebruiken voor het waterijsjes maken. Heb je zelf nog een idee om waterijsjes te maken, laat dan gerust een reactie achter.

  • Maak eens een waterijsje van cola, sinas, cassis of een andere frisdrank met prik;
  • Wil je de waterijsjes niet per se voor kinderen maken, dan kun je een scheutje alcohol toevoegen aan de waterijsjes.

Bekijk ook zeker de andere ijs recepten.

Vormpjes voor je waterijsjes bestellen op Bol.com

1 comment

Trackback e pingback

  1. Een paar verfrissende tips, voor het hoofd koel te houden! | J.T Creations
    [...] Zomer betekend warmte en warmte betekend… ijsjes! Maak zelfs lekker waterijs of koop wat lekker ijsjes in de winkel. …

Leave a Reply