Yoghurt ijs maken

Yoghurt ijs maken

Als je yoghurt ijs wilt maken, dan kun je dit op meerdere manieren doen. Het kan namelijk met een ijsmachine, zonder een ijsmachine of in een ijsvormpje. Echt het yoghurt ijs maken kan ook op meerdere manieren: je kunt kiezen voor yoghurt ijs met fruit erin verwerkt of voor yoghurt met een fruitsmaakje. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de yoghurt met iets anders dan fruit te vermengen, bijvoorbeeld met een scheutje limonadesiroop of een scheutje vruchtensap.

Yoghurt ijs maken met ijsmachine

Heb je een ijsmachine, dan kun je daarin het yoghurt ijs maken. Je hebt 450 milliliter Turkse yoghurt, 100 gram basterdsuiker en een zakje vanillesuiker nodig. Als eerste meng je de yoghurt met de suiker en de vanillesuiker. Schep dit mengsel vervolgens over in je ijsmachine en laat deze draaien zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.

Yoghurt ijs maken zonder ijsmachine

Heb je geen ijsmachine, dan kun je ook yoghurt ijs maken. Je hebt dan een vriezer nodig en een bakje, waarin je het yoghurt ijs kunt maken. Wat je nodig hebt, is 350 milliliter yoghurt ijs makenyoghurt, 125 milliliter slagroom, 100 gram fruit en 50 gram suiker. Wat je als eerste moet doen, is het fruit schoonmaken en in kleine stukjes snijden. De slagroom dient geklopt te worden totdat het de structuur van vla heeft. Roer de yoghurt door de slagroom heen, roer vervolgens de suiker door het mengsel heen en roer als laatste de stukjes fruit nog door het mengsel heen. Schep het yoghurtmengsel in een bakje en zet dit in de vriezer. Roer elk half uur het yoghurt eens door om het yoghurt ijs te maken.

Mango yoghurt ijs maken in ijsvormpjes

Wil je de yoghurt ijsjes goed kunnen verdelen in porties, dan kun je er voor kiezen om het yoghurt ijs maken in ijsvormpjes te doen.  Dit recept voor mango yoghurt ijsjes is hiervoor prima geschikt. Je hebt voor de mango yoghurt ijsjes de volgende ingrediënten nodig: 1 grote, rijpe mango, ½ liter yoghurt en 125 gram witte basterdsuiker. Wat je als eerste moet doen voor het mango yoghurt ijs, is de mango schillen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Pureer deze stukjes mango vervolgens in een keukenmachine of met een staafmixer. Roer de yoghurt en de suiker door elkaar, roer hier eveneens de stukjes mango doorheen. Schep het mengsel vervolgens over in de ijsvormpjes en laat het mango yoghurt ijs vervolgens bevriezen in de vriezer.

Waarom kiezen voor yoghurt ijs?

Yoghurt ijs maken is een echte aanrader, want yoghurt zorgt voor fris ijs met minder calorieën dan bijvoorbeeld roomijs. Houd je wel van het romige effect van ijs, kies dan voor Griekse of Turkse yoghurt of voor volle yoghurt. Je kunt verder wel alle andere soorten yoghurt gebruiken om het yoghurt ijs te maken.

Bekijk ook zeker de andere ijs recepten. Zo hebben we een recept met yoghurt voor ananasijs. Of lees meer over gezonde ijsjes maken.

Leave a Reply