Zelf ijsjes maken

Zelf ijsjes maken is veel makkelijker dan je aanvankelijk misschien zou denken. Bovendien is het zelf maken van ijs hartstikke leuk om te doen. En het resultaat .. dat is altijd lekker en verfrissend ijs. Onderstaand vind je een aantal manieren die je helpen bij het zelf ijsjes maken. Zo kun je zelf ijsjes maken met een ijsmachine, maar ook zonder ijsmachine is mogelijk. Daarnaast kun je gebruik maken van ijsvormpjes, om je ijs in leuke vormen te serveren. Onderaan deze pagina vind je nog een aantal handige tips die je kunt gebruiken als je zelf ijsjes gaat maken.

Zelf ijsjes maken met ijsmachine

Zelf ijsjes maken met een ijsmachine is verreweg de makkelijkste manier die bovendien het beste resultaat oplevert. Het grootste voordeel van ijsjes machine met een ijsmachine is dat je er haast geen omkijken naar hebt. Dat is bij ijs machine zonder ijsmachine wel het geval. Kies je ervoor om een ijsmachine te gebruiken bij het zelf ijsjes maken, dan heb je de keuze uit twee soorten ijsmachines. Zo zijn er ijsmachines die niet-zelfvriezend zijn. Hierbij moet je een vrieselement voor gebruik in de vriezer leggen. Er zijn ook zelfvriezende ijsmachines. Kies je deze bij het zelf ijsjes maken, dan zit het vrieselement ingebouwd in de ijsmachine.

Zelf ijsjes maken zonder ijsmachine

Niet iedereen heeft echter een ijsmachine om zelf ijsjes te maken. Gelukkig is zelf ijsjes maken ook mogelijk zonder ijsmachine. Kies je hiervoor, dan moet je het ijs in een ijsjes makendiepvriesdoos in de vriezer leggen. Hierbij is het belangrijk om het ijs regelmatig door te roeren. Zo houd je het ijs op smaak en voorkom je dat er ijskristallen in je ijs komen.

Zelf ijsjes maken: vormpjes

Zelf ijsjes maken is extra leuk als je gebruik maakt van vormpjes. Zelf ijsjes maken met vormpjes kan dan ook op ontelbaar veel manieren. Maak bijvoorbeeld een raket, een Calippo of één van de vele andere ijsvormpjes. Er zijn bijvoorbeeld ijsvormpjes van siliconen verkrijgbaar. Hier kun je heel makkelijk mee zelf ijsjes maken. Je kiest de ingrediënten die je wilt hebben, vult de ijsvormpjes en laat dit bevriezen. Zelf ijsjes maken was nog nooit zo makkelijk.

Zelf ijsjes maken: tips

Wil je zelf ijsjes maken, dan kunnen de onderstaande tips wellicht goed van pas komen:

  • IJs is erg gevoelig voor bacteriën. Werk daarom zo hygiënisch mogelijk;
  • In de winter zelf ijsjes maken? Dan is het een goed idee om wat meer room te gebruiken;
  • In de zomer zelf ijsjes maken? Dan is het een goed idee om vooral vruchtensap of vruchtenpuree te gebruiken voor je ijsjes;
  • Dek je zelfgemaakte ijsjes altijd af met vershoudfolie;
  • Wil je gebruik gaan maken van een ijsmachine, overweeg dan voor aanschaf goed welke ijsmachine je gaat gebruiken;
  • Let op de temperatuur van je vriezer, om ervoor te zorgen dat het ijs goed hard wordt, maar uiteraard niet té hard;
  • Bekijk ook zeker de recepten op deze website voor inspiratie.

Heb je zelf nog tips over zelf ijsjes maken, laat dan gerust een reactie achter.

Leave a Reply